Kontynuować zwycięski marsz!

Przed nami 8. kolejka TAURON Hokej Ligi. O 18:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie z EC Będzin Zagłębiem Sosnowiec.

Biało-niebiescy są w dobrych humorach, bo siedem spotkań z rzędu i z kompletem 21 punktów przewodzi w tabeli. We wtorek, w rozgrywanym awansem meczu 13. serii, po dobrym meczu pewnie pokonali na wyjeździe JKH GKS Jastrzębie.

Warto jednak zaznaczyć, że podopieczni Nika Zupančiča zagrali w mocno osłabionym składzie. Do pozostających poza składem od dłuższego czasu Kallego Valtoli, Kamila Sadłochy i Sebastiana Kowalówki dołączyli Ville Heikkinen (choroba), Joonas Uimonen (uraz) i Anton Holm (uraz i problemy rodzinne).

Dziś mistrzowie Polski zmierzą się z EC Będzin Zagłębiem Sosnowiec, które chce w tym sezonie zaprezentować się z lepszej strony niż w poprzednim.

Nie da się ukryć, że jednym z najmocniejszych punktów sosnowieckiego zespołu jest Patrik Spěšný. Czeski golkiper dysponuje znakomitym refleksem i szybko przemieszcza się w bramce. W tym sezonie interweniuje ze skutecznością oscylującą w granicach 93,4 procent i wpuszcza średnio 2,18 bramki na mecz.

Jedną z ważnych postaci sosnowieckiej defensywy jest Jakub Šaur, który w latach 2016-2020 bronił barw naszego klubu.

Trener Piotr Sarnik ma do dyspozycji kilku niezwykle groźnych napastników. Do tego grona zaliczają się Mirko Djumić, Illa Korenczuk, Radosław Sawicki, Damian Tyczyński, Dominik Nahunko i oczywiście Patryk Krężołek, który w poprzednim sezonie wspólnie sięgnął z Danielem Olssonem Trkulją po koronę króla strzelców.

Dodajmy, że sędziami głównymi dzisiejszego meczu będą Wojciech Wrycza z Gdańska i Przemysław Gabryszak z Torunia. Na liniach zobaczymy Michała Kłosińskiego – Macieja Byczkowskiego.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00. Kasy otworzymy godzinę przed pierwszym wznowieniem.

Bilety na ten mecz są dostępne na platformie BiletyNaHokej.pl (link)

Transmisja w kanale polskihokej.tv.

2.Re-Plast Unia Oświęcim13304930
4.Comarch Cracovia 13266039