Zawodnicy Unii powołani do kadry

Bramkarz Sebastian Lipiński i skrzydłowy Martin Przygodzki zostali powołani na zgrupowanie reprezentacji Polski, które odbędzie się w węgierskim Miszkolcu. Jego zwieńczeniem będą dwa sparingowe starcia z „bratankami”, które odbędą się 10 i 12 kwietnia.

Selekcjoner reprezentacji Polski powołał trzech bramkarzy, ośmiu obrońców i czternastu napastników. Wśród nich znalazło się dwóch zawodników Unii Oświęcim. Zgrupowanie rozpocznie się 8 kwietnia. Zbiórka zawodników o godzinie 8:00 na lodowisku Jantor.

Skład reprezentacji Polski:

Bramkarze:

Sebastian Lipiński (Unia Oświęcim), Ondřej Raszka (JKH GKS Jastrzębie), David Zabolotny (EV Lindau/Niemcy).

Obrońcy:

Oskar Jaśkiewicz, Marcin Kolusz (obaj TatrySki Podhale Nowy Targ), Arkadiusz Kostek, Jakub Michałowski (obaj JKH GKS Jastrzębie), Oskar Krawczyk, Jakub Wanacki, Damian Tomasik (wszyscy Tauron KH GKS Katowice), Thomas Ziółkowski (Hannover Indians/Niemcy).

Napastnicy:

Krystian Dziubiński, Mateusz Michalski, Bartłomiej Neupauer (wszyscy TatrySki Podhale Nowy Targ), Tomasz Malasiński, Filip Starzyński, Patryk Wronka (wszyscy Tauron KH GKS Katowice), Łukasz Nalewajka, Radosław Nalewajka, Dominik Paś, Jan Sołtys, Kamil Wałęga (wszyscy JKH GKS Jastrzębie), Szymon Marzec (MH Automatyka Gdańsk), Martin Przygodzki (Unia Oświęcim), Alan Łyszczarczyk (Mississauga Steelheads/Kanada).

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia