Zaczynamy sparingi!

Dziś o 18:00 hokeiści Re-Plast Unii Oświęcim rozegrają swój pierwszy sparing. Biało-niebiescy zmierzą się na własnym lodzie z Comarch Cracovią.

Podopieczni Nika Zupančiča trenują na lodzie od 31 sierpnia. Czas więc na pierwszy sprawdzian formy.

Rywalem naszego zespołu będzie Comarch Cracovia, która przeszła prawdziwą rewolucję kadrową. Z zespołu odeszło aż 19 zawodników w tym czołowe postaci na czele z Patrykiem Wronką, Alanem Łyszczarczykiem i Damianem Kapicą. W zespole „Pasów” pozostali Aleš Ježek, Martin Kasperlík i Radosław Sawicki. Jest też kilka nowych twarzy na czele z Alexandrem Younanem oraz Martinem Látalem.

A jak będzie wyglądał skład Unii? Do dyspozycji słoweńskiego szkoleniowca są już niemal wszyscy zawodnicy. Brakuje jedynie Kacpra Łukawskiego, który przebywa na zgrupowaniu młodzieżowej reprezentacji Polski do lat 20.

Przypominamy, że bilety na to spotkanie kosztują 15 złotych i będzie je można nabyć w kasach od 17:00. Darmowe wejście przysługuje posiadaczom karnetów i członkom „Klubu 100”.

Informujemy również, że podczas pierwszej przerwy tego meczu będzie można nabyć karnety na sezon zasadniczy TAURON Hokej Ligi. Zapraszamy do kas.