Wyjazd pod Wawel!

Dziś zostanie rozegrana 33. kolejka TAURON Hokej Ligi. O 17:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na wyjeździe z Comarch Cracovią.

Biało-niebiescy przegrali w piątek na wyjeździe z JKH GKS-em 5:8 i ich ligowy licznik zwycięstw zatrzymał się na siedmiu wygranych. Podopieczni Nika Zupančiča mają w swoim dorobku 58 punktów i zajmują drugie miejsce. W tej chwili nad trzecim GKS-em Tychy mają pięciopunktową zaliczkę.

Okazją do powrotu na zwycięską ścieżkę jest dzisiejsze spotkanie z Comarch Cracovią. Z „Pasami” wiedzie nam się coraz lepiej. Po porażce na własnym lodzie 2:4, przyszły dwa wysokie zwycięstwa 7:1 i 9:2.

Warto dodać, że zespół dowodzony przez Rudolfa Roháčka przegrał ostatnie dwa spotkania, ulegając GKS-owi Katowice 0:7 i GKS-owi Tychy 3:4 po rzutach karnych.

Krakowianie dobrze radzą sobie w ofensywie, w której czołowe role odgrywają Johan Lundgren (26 punktów), Martin Látal (26) i Adam Raška (27). Pierwszy z nich z dorobkiem 15 goli jest najlepszym strzelcem ekipy z Siedleckiego 7, a Látal i Raška tworzą bardzo dobrze uzupełniający się duet. To na nich oświęcimscy defensorzy muszą zwrócić szczególną uwagę.

Cracovia ma też w swoim składzie dwóch ofensywnie usposobionych defensorów: Daniela Krenželoka i Alexandra Younana, którzy do tej pory zgromadzili po 18 „oczek”.

Na sam koniec dodajmy, że sędziami głównymi tego spotkania będą Patryk Pyrskała i Mateusz Krzywda z Tychów. Na liniach zobaczymy Michała Gernego i Sławomira Szachniewicza. Podczas spotkania odbędzie się akcja „Teddy Bear Toss”.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 17:00. Transmisja w kanale polskihokej.tv.