Wrócić na zwycięską ścieżkę

Dziś zostanie rozegrana 7. kolejka TAURON Hokej Ligi. O 18:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na wyjeździe z JKH GKS-em Jastrzębie.

Biało-niebiescy na razie zajmują czwarte miejsce w lidze z dorobkiem 9 punktów, który zdobyli w pięciu meczach. W ostatniej kolejce przegrali na własnym lodzie z Comarch Cracovią 2:4, dlatego do starcia z jastrzębianami przystąpią z mocnym postanowieniem poprawy.

Podopieczni Róberta Kalábera w sześciu spotkaniach zgromadzili 8 „oczek” i zajmują piątą lokatę. W klubie z alei Jana Pawła II doszło już do pewnych roszad. Czeskiego napastnika Ondřeja Koptę zastąpił 39-letni Słowak Rastislav Špirko, który może pochwalić się występami w KHL oraz czeskiej i słowackiej ekstralidze.

Mocnymi punktami jastrzębskiego zespołu są doświadczeni defensorzy Marcin Kolusz, Patryk Wajda i Kamil Górny, a także występujący w ataku Maciej Urbanowicz, Dominik Paś i Tuukka Rajamäki.

Obrońcy biało-niebieskich muszą zwrócić też szczególną uwagę na Jakuba Ižackiego, który w tym sezonie imponuje dobrą formą i zdobył już cztery gole.

Sędziami głównymi tego spotkania będą Krzysztof Kozłowski z Sosnowca i Patryk Pyrskała z Tychów. Na liniach zobaczymy Dariusza Pobożniaka i Mateusza Kucharewicza.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00. Transmisja w kanalepolskihokej.tv.

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia