Trzech zawodników na zgrupowaniu w Tychach

W Poniedziałek Wielkanocny rozpoczęło się zgrupowanie reprezentacji Polski. Uczestniczy w nim trzech zawodników TAURON Re-Plast Unii Oświęcim.

Selekcjoner biało-czerwonych Róbert Kaláber powołał na nie trzech naszych zawodników: obrońcę Kamila Paszka oraz napastników Krystiana Dziubińskiego i Dariusza Wanata.

Biało-czerwoni w czwartek i piątek zmierzą się w Mariborze ze Słowenią. Później wrócą do treningów w „piwnym mieście” i będą szykować się na starcia z Węgrami (20 i 21 kwietnia).

Lista powołanych

Bramkarze:
John Murray, Maciej Miarka (obaj GKS Katowice), David Zabolotny (Comarch Cracovia)

Obrońcy:
Karol Biłas (Marma Ciarko STS Sanok), Kamil Górny, Marcin Horzelski, Arkadiusz Kostek (wszyscy JKH GKS Jastrzębie), Kamil Paszek (TAURON Re-Plast Unia Oświęcim), Bartosz Ciura, Oskar Jaśkiewicz (obaj GKS Tychy), Marcin Kolusz, Maciej Kruczek, Patryk Wajda (wszyscy GKS Katowice).

Napastnicy:
Kamil Wałęga (HK 32 Liptowski Mikułasz), Paweł Zygmunt (HC Litvínov), Alan Łyszczarczyk, Mateusz Michalski, Patryk Wronka (wszyscy Comarch Cracovia), Krystian Dziubiński, Dariusz Wanat (obaj TAURON Re-Plast Unia Oświęcim), Dominik Paś, Maciej Urbanowicz (obaj JKH GKS Jastrzębie), Grzegorz Pasiut, Bartosz Fraszko (obaj GKS Katowice), Radosław Galant, Filip Komorski, Bartłomiej Jeziorski (wszyscy GKS Tychy).

Kierownictwo:

Róbert Kaláber (trener główny), Grzegorz Klich (asystent), Marek Batkiewicz (trener bramkarzy), Ireneusz Jarosz (trener analityk), Wojciech Chowaniec (serwisant), Krzysztof Jarosz (serwisant), Zbigniew Galicki (fizjoterapeuta), Hubert Paszkiewicz (fizjoterapeuta), Wojciech Kania (lekarz).

Fot: polskihokej.eu

23 lutego 2024 | 20:15