Trudne zadanie w „jaskini lwa”

Dziś zostanie rozegrany szósty mecz półfinału play-off. O 18:00 TAURON Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na wyjeździe z GKS-em Tychy i stanie przed szansą wywalczenia awansu do finału play-off.

Podopieczni Nika Zupančiča dzięki sobotniemu zwycięstwu 3:2, odniesionemu na własnym lodzie, prowadzą w tej serii 3:2. Potrzebują więc już tylko jednego zwycięstwa, by pomyślnie zakończyć rywalizację z tyszanami.

Mobilizacja w zespole jest ogromna. Każdy z zawodników zdaje sobie sprawę z powagi sytuacji i zrobi wszystko, by przywieźć z Tychów zwycięstwo.

Cieszymy się, że kibice tak licznie przychodzą na nasze spotkania i nas wspierają. Mam jednak nadzieję, że na ten siódmy mecz tej serii już nie będą musieli przychodzić i zobaczymy się dopiero w finale

– uśmiechnął się Łukasz Krzemień.

By tak się stało, biało-niebiescy muszą wykazać się dojrzałą grą w destrukcji oraz skutecznością w ataku.

Istotne będzie również to, aby wyeliminować najmocniejsze punkty tyskiego zespołu. Nie da się ukryć, że bardzo dobrej formie jest atak Jean Dupuy, Alexandre Boivin i Christian Mroczkowski, który wielokrotnie dał się we znaki naszemu zespołowi. Jakość w ofensywie gwarantują też Roman Szturc, Bartłomiej Jeziorski i Filip Komorski, który jest niezwykle niebezpieczny przed bramką.

Sędziami głównymi tego meczu będą Marcin Polak z Bytomia i Paweł Kosidło z Opola. Na liniach zobaczymy Sławomira Szachniewicza i Wojciecha Moszczyńskiego.

Spotkanie w Oświęcimiu rozpoczną się o godzinie 18:00. Transmisja na platformie polskihokej.tv.

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia