Starcie z mistrzem Polski!

Dziś zostanie rozegrany mecz 3. kolejki TAURON Hokej Ligi. O 18:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie z GKS-em Katowice.

Biało-niebiescy sezon 2023/2024 rozpoczęli od dwóch zwycięstw. W pokonanym polu zostawili Zagłębie Sosnowiec (6:3) i PZU Podhale Nowy Targ (4:3). Teraz czeka ich znacznie trudniejsze zadanie – konfrontacja z katowicką GieKSą.

Podopieczni Jacka Płachty udanie rozpoczęli nowy sezon i po bardzo dobrym jakościowo meczu pokonali po rzutach karnych GKS Tychy 3:2. Ich celem jest zdobycie trzeciego z rzędu mistrzostwa Polski.

Katowiczanie mogą pochwalić się bardzo mocnym składem. Ze swoich bramkarskich obowiązków znakomicie wywiązuje się John Murray. Defensywa GKS-u jest niezwykle zwarta, a główne role w ofensywie odgrywają Bartosz Fraszko i Grzegorz Pasiut, a także sprowadzeni przed sezonem Ben Sokay i Sam Marklund, którzy występują razem z Hampusem Olssonem.

Na sam koniec dodajmy, że sędziami głównymi dzisiejszego meczu będą Mateusz Krzywda i Patryk Pyrskała z Tychów. Na liniach zobaczymy Mateusza Kucharewicza i Dariusza Pobożniaka.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00. Kasy biletowe zostaną otwarte na sześćdziesiąt minut przed pierwszym wznowieniem.

Bilety na ten mecz są też dostępne na platformie BiletyNaHokej.pl (link)

Transmisję z tego spotkania przeprowadzi kanał polskihokej.tv.

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia