Sebastian Kowalówka z nowym kontraktem

Powiększyła się kadra TAURON Re-Plast Unii Oświęcim. Roczną umowę z ekipą biało-niebieskich podpisał Sebastian Kowalówka.

Zgodnie z zapowiedziami odnawiamy kontrakty z wychowankami. Po Darku Wanacie przyszedł czas na Sebastiana Kowalówkę. To jeden z najbardziej doświadczonych zawodników występujących w Polskiej Hokej Lidze, który potrafi bardzo dobrze rozegrać krążek

– informują przedstawiciele zarządu oświęcimskiego klubu.

W ostatnich rozgrywkach 36-letni skrzydłowy rozegrał w sumie 54 ligowe spotkania, w których zdobył 10 bramek i zanotował 22 asysty. Był to ósmy wynik w wewnątrzklubowej klasyfikacji kanadyjskiej.

Warto zaznaczyć, że sezon 2023/2024 będzie jego dwudziestym, jaki Sebastian Kowalówka rozegra na polskich taflach.

Przypomnijmy, że ważne kontrakty z naszym klubem mają też bramkarz Linus Lundin, obrońcy Kalle Valtola, Roman Diukow, Peter Bezuška i Miłosz Noworyta oraz napastnicy Erik Ahopelto, Henry Karjalainen, Ville Heikkinen, Andrij Denyskin, Krystian Dziubiński, Dariusz Wanat, Łukasz Krzemień, Jan Sołtys i Adrian Prusak.

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia