Przygodzki powołany

Selekcjoner reprezentacji Polski Tomek Valtonen ogłosił skład kadry na zgrupowanie w Toruniu i dwa towarzyskie mecze z Litwą. Powołanie otrzymał skrzydłowy Unii Oświęcim Martin Przygodzki.

Zgrupowanie w Toruniu odbędzie się w dniach 17-21 kwietnia, a dwa dni później biało-czerwoni udadzą się na Litwę, z którą w Wilnie rozegrają dwumecz. Będzie to ostatnia prosta przed rozgrywanymi w Estonii Mistrzostwami Świata Dywizji IB. Rozpoczną się one 28 kwietnia i potrwają do 4 maja.

Powołania na zgrupowanie w Toruniu:

Bramkarze: John Murray (GKS Tychy), Przemysław Odrobny (TatrySki Podhale Nowy Targ), Ondrej Raszka (JKH GKS Jastrzębie).

Obrońcy: Mateusz Bryk, Bartosz Ciura (obaj GKS Tychy), Marcin Kolusz, Oskar Jaśkiewicz, Robert Mrugała, Patryk Wajda (wszyscy TatrySki Podhale Nowy Targ), Arkadiusz Kostek (PGE Orlik Opole), Maciej Kruczek, Mateusz Rompkowski (obaj Comarch Cracovia), Jakub Michałowski (JKH GKS Jastrzębie).

Napastnicy: Adam Domogała, Paweł Zygmunt, Damian Kapica (wszyscy Comarch Cracovia), Krystian Dziubiński, Mateusz Michalski, Bartłomiej Neupauer, Krzysztof Zapała (wszyscy TatrySki Podhale Nowy Targ), Mateusz Gościński, Bartłomiej Jeziorski, Filip Komorski (wszyscy GKS Tychy), Alan Łyszczarczyk (Mississauga Steelheads/Kanada), Szymon Marzec (MH Automatyka Gdańsk), Martin Przygodzki (KS Unia Oświęcim), Tomasz Malasiński, Filip Starzyński, Patryk Wronka (wszyscy Tauron KH GKS Katowice).

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia