Przygodzki powołany do reprezentacji

Trener Tomek Valtonen powołał 26 zawodników na zgrupowanie w ukraińskich Browarach. W składzie znalazł się zawodnik Unii Oświęcim Martin Przygodzki.

W Browarach pod Kijowem biało-czerwonych czekać będą trzy mecze, choć tylko dwa z nich odbędą się w ramach organizowanego przez Ukraińców turnieju.

Dzień przed jego rozpoczęciem (7 lutego) dojdzie do sparingowej potyczki „Orłów” z gospodarzami. Następnego dnia odbędzie się rewanżowe starcie, które jednocześnie stanowić będzie inaugurację wspomnianego turnieju. 9 lutego nasi kadrowicze skrzyżują kije z Rumunami, kończąc swoje występy za wschodnią granicą.

Skład reprezentacji Polski:

Bramkarze:

John Murray (GKS Tychy), Przemysław Odrobny (TatrySki Podhale Nowy Targ), Ondřej Raszka (JKH GKS Jastrzębie)

Obrońcy:

Mateusz Bryk, Bartosz Ciura, Michael Kolarz (wszyscy GKS Tychy), Bartłomiej Bychawski (Comarch Cracovia), Oskar Jaśkiewicz, Marcin Kolusz (TatrySki Podhale Nowy Targ), Damian Tomasik (Tauron KH GKS Katowice), Arkadiusz Kostek, Jakub Michałowski (obaj JKH GKS Jastrzębie).

Napastnicy:

Mateusz Bepierszcz, Damian Kapica (obaj Comarch Cracovia), Aron Chmielewski (HC Ocelaři Trzyniec/Czechy), Bartłomiej Neupauer, Mateusz Michalski (TatrySki Podhale Nowy Targ), Mateusz Gościński, Filip Komorski (obaj GKS Tychy), Tomasz Malasiński (Tauron KH GKS Katowice), Łukasz Nalewajka, Radosław Nalewajka, Dominik Paś, Kamil Wróbel (wszyscy JKH GKS Jastrzębie), Martin Przygodzki (KS Unia Oświęcim), Szymon Marzec (MH Automatyka Gdańsk).