Premierowy mecz w Oświęcimiu. Rywalem Podhale

Dziś zostanie rozegrana 3. kolejka Polskiej Hokej Ligi. O 18:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie z Tauron Podhalem Nowy Targ.

Podopieczni Andrieja Gusowa mają na swoim koncie dwie porażki z rzędu. W ubiegły piątek przegrali z GKS-em Katowice (2:5), a w niedzielę z KH Energą Toruń (2:5).

„Szarotki” w tym sezonie mają nieco słabszy skład niż przed rokiem, jednak nie brakuje im ambicji i woli walki. Trzon nowotarskiego zespołu tworzą doświadczeni obrońcy: Marcin Kolusz, Maciej Sulka i Robert Mrugała oraz dwaj środkowi Bartłomiej Neupauer i Kasper Bryniczka. Oświęcimscy defensorzy powinni zwrócić też uwagę na Gleba Bondaruka i Tomáša Franka, którzy potrafią zdobyć gola z niczego.

Biało-niebiescy chcą zrehabilitować się po wyjazdowej porażce z KH Energą Toruń 4:6 i zapewniają, że są dobrze przygotowani do tego spotkania.

Pracowaliśmy nad grą w destrukcji i nad szybkim powrotem do tercji, bo te elementy nie zadziałały w Toruniu.

– zaznaczył Łukasz Krzemień, środkowy Re-Plast Unii, a następnie dodał:

Wydaje mi się, że w tym sezonie każda drużyna będzie pokazywać charakter. Liga jest bardziej wymagająca niż przed rokiem.

Sędziami głównymi tego spotkania będą Przemysław Gabryszak i Daniel Lipiński z Torunia. Na liniach zobaczymy Michał Gernego i Sławomira Szachniewicza. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00. Transmisja w kanale polskihokej.tv.

Bilety na ten mecz są dostępne na platformie BiletyNaHokej.pl (link)

Comments are closed.