Pewne zwycięstwo i grad bramek (WIDEO)

Hokeiści Re-Plast Unii Oświęcim w dobrych humorach wracają z Krakowa. Biało-niebiescy w meczu 15. kolejki TAURON Hokej Ligi solidnie wypunktowali Comarch Cracovię 7:1.

Podopieczni Nika Zupančiča znakomicie rozpoczęli spotkanie i już po sześciu minutach prowadzili 3:0. Sposób na Filipa Krasanovskiego znaleźli kolejno Andrij Denyskin, Peter Bezuška i Joonas Uimonen. Przed zakończeniem pierwszej tercji czwartego gola dołożył Erik Ahopelto. To był ważny krok w kierunku zwycięstwa.

Krakowianie na początku drugiej odsłony wybudzili się z letargu i w 23. minucie zdobyli gola. Tomáš Vildumetz poprawił uderzenie Vratislava Kunsta i Linus Lundin musiał wyciągnąć gumę z siatki. Do końca meczu Szwed nie dał się już pokonać.

A biało-niebiescy zadbali o to, by poprawić swoje statystyki. Przed zakończeniem drugiej odsłony na 5:1 podwyższył Peter Bezuška, który wykorzystał dogranie Kamila Sadłochy.

W trzeciej odsłonie pieczęć na zwycięstwie postawili kolejno Sadłocha (wykorzystał sytuację sam na sam) i Kalle Valtola, który celnym strzałem zwieńczył akcję fińskiej formacji.

Comarch Cracovia – Re-Plast Unia Oświęcim 1:7 (0:4, 1:1, 0:2)
0:1 Andrij Denyskin – Daniel Olsson Trkulja (03:41),
0:2 Peter Bezuška – Krystian Dziubiński, Sebastian Kowalówka (04:57),
0:3 Joonas Uimonen – Andrij Denyskin, Kalle Valtola (05:57),
0:4 Erik Ahopelto – Ville Heikkinen, Kalle Valtola (18:33),
1:4 Tomáš Vildumetz – Vratislav Kunst (22:17),
1:5 Peter Bezuška – Kamil Sadłocha, Krystian Dziubiński (37:26),
1:6 Kamil Sadłocha – Sebastian Kowalówka (44:45),
1:7 Kalle Valtola – Joonas Uimonen, Ville Heikkinen (53:20).

Sędziowali: Bartosz Kaczmarek, Marcin Polak (główni) – Mateusz Kucharewicz, Sebastian Iwaniak (liniowi).
Minuty karne: 4-8.
Strzały: 42-39.
Widzów: 850.

Cracovia: F. Krasanovský (od 40:01 Ł. Hebda) – A. Ježek, J. Žůrek; M. Látal, A. Raška (2), M. Kasperlík – A. Younan, D. Krenželok; J. Lundgren, G. Berling, R. Sawicki – S. Bieniek, V. Kunst; T. Vildumetz (2), M. Bezwiński, S. Brynkus – M. Jaracz; K. Sterbenz, K. Wróbel, K. Mocarski oraz F. Kapica.
Trener: Rudolf Roháček

Unia: L. Lundin – C. Ackered, R. Diukow; M. Kaleinikovas, D. Olsson Trkulja, A. Denyskin – K. Valtola, J. Uimonen; E. Ahopelto, V. Heikkinen (2), H. Karjalainen – P. Bezuška, K. Jākobsons; K. Sadłocha, K. Dziubiński (2), S. Kowalówka (2) – M. Noworyta, K. Prokopiak; A. Prusak, Ł. Krzemień (2), D. Wanat.
Trener: Nik Zupančič

2.Re-Plast Unia Oświęcim13304930