Oświęcimskie starostwo gra z biało-niebieskimi

Powiat Oświęcimski wsparł w fazie play-off hokejową drużynę TAURON Re-Plast Unii Oświęcim dotacją w wysokości 50 tysięcy zł. To forma promocji poprzez ekspozycję logo powiatu na koszulkach hokeistów, na oświęcimskim lodowisku, na stronie internetowej klubu z ul. Chemików 4 i w jego mediach społecznościowych.

Uroczyste podpisanie umowy przez reprezentującego Zarząd Powiatu w Oświęcimiu wicestarostę Pawła Kobielusza i prezesa zarządu spółki Oświęcimski Sport Pawła Krama miało miejsce dziś, w piątek 17 marca. Obu panom towarzyszyła członkini zarządu powiatu Teresa Jankowska.

To już kolejny rok, gdy Powiat Oświęcimski wspiera seniorską drużynę hokejową Unii Oświęcim. Robimy to, bo to doskonała forma promocji naszego powiatu w całym kraju. Relacje z meczów naszej drużyny ukazują się w wielu mediach, zarówno ogólnopolskich, jak też regionalnych czy lokalnych

– mówi wicestarosta Paweł Kobielusz.

Unia to od lat ścisła krajowa czołówka, nasi hokeiści walczą o najwyższe laury. Nie inaczej jest w tym sezonie. Wierzymy, że biało-niebiescy wyjdą zwycięsko z półfinałowej rywalizacji z GKS-em Tychy, w czym niewątpliwie pomoże gorący doping tysięcy naszych fanów. Liczę, że po blisko dwóch dekadach znów sięgniemy po upragniony mistrzowski tytuł

– dodaje z nadzieją w głosie wicestarosta.

Te pieniądze z pewnością pomogą w realizacji naszych planów. Każdy sponsor i partner jest dla naszego klubu na wagę złota, szczególnie w tych ciężkich czasach

– nie ukrywa Paweł Kram, prezes spółki Oświęcimski Sport dziękując władzom Powiatu Oświęcimski za ten gest.

Warto wspomnieć, że Powiat Oświęcimski w całym sezonie wsparł klub z ul. Chemików kwotą 100 tys. zł – odpowiednio po 50 tys. zł na sezon zasadniczy i fazę play off.