O przewagę na terenie rywala

Już dziś rozegrany zostanie piąty mecz ćwierćfinałowy pomiędzy Re-Plast Unią Oświęcim a GKS-em Katowice. Do spotkania dojdzie w katowickiej Satelicie, gdzie – po dzisiejszym meczu – jedna z ekip będzie o krok od awansu do półfinału.

Szalenie nieprzewidywalna jest seria ćwierćfinałowa pomiędzy naszą drużyną a zespołem z Katowic.

Za nami cztery mecze tej rywalizacji. Zarówno nasi zawodnicy, jak i katowiczanie, odnieśli po dwie wygrane. Dziś jedna z ekip znacznie przybliży się do końcowego triumfu.

Obecnie najskuteczniejszym zawodnikiem GieKSy w fazie play-off jest Bartosz Fraszko, który w czterech meczach z naszą drużyną zdobył aż siedem punktów (pięć goli, dwie asysty).

Po stronie biało-niebieskich najwięcej punktów zdobył z kolei Teddy da Costa, autor jednej z bramek i aż pięciu asyst.

Bez względu na wynik dzisiejszego spotkania seria ćwierćfinałowa powróci na oświęcimskie lodowisko. Kolejny mecz na naszym terenie zaplanowano na sobotę 6. marca. Liczymy, że w obu najbliższych meczach będziemy mogli cieszyć się ze zwycięstwa, a w sobotnim spotkaniu przypieczętujemy nasz awans do dalszej fazy.

Comments are closed.