Nowy zawodnik biało-niebieskich. Ma status młodzieżowca

Jakub Łoza został nowym zawodnikiem Re-Plast Unii Oświęcim. 18-letni napastnik złożył podpis pod kontraktem obowiązującym do końca obecnego sezonu.

Jakub od początku tygodnia przebywał w naszym klubie na okresie testowym. Zrobił dobre wrażenie na sztabie szkoleniowym, więc podjęliśmy decyzję o podpisaniu z nim kontraktu. Będziemy mu się bacznie przyglądać, bo jest to ciekawy zawodnik. Dysponuje bardzo dobrymi warunkami fizycznymi, bowiem mierzy 193 centymetry

– wyjaśnia zarząd biało-niebieskich.

Łoza jest wychowankiem Polonii Bytom, choć w ostatnim czasie reprezentował barwy Zagłębia Sosnowiec oraz rezerw tego klubu, występujących w Młodzieżowej Hokej Lidze. Na najwyższym szczeblu rozgrywkowym rozegrał w sumie 7 meczów, a jego dorobek w MHL wynosi 36 meczów, 14 bramek i 14 asyst.

18-letni napastnik zdążył już zadebiutować w naszym zespole. Stało się to piątkowym starciu z GKS-em Katowice, które Re-Plast Unia Oświęcim wygrała 5:2. Zagrał z numerem 40 na koszulce.

Na sam koniec dodajmy, że Jakub Łoza będzie piątym młodzieżowcem w naszym zespole. Taki status mają też Filip Płonka, Kacper Łukawski, Kacper Prokopiak i Jan Sołtys.

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia