Mocne wsparcie z oświęcimskiego Starostwa!

Powiat Oświęcimski zdecydował się przedłużyć współpracę z Re-Plast Unią Oświęcim. Starosta Marcin Niedziela i wicestarosta Paweł Kobielusz przekazali dziś, 9 września, na ręce prezesa spółki Oświęcimski Sport Pawła Krama czek o wartości 50 tys. zł. Fundusze zostaną przeznaczone na promocję Powiatu Oświęcimskiego w sezonie zasadniczym Polskiej Hokej Ligi 2020/2021.

Władze Powiatu Oświęcimskiego w pełni doceniając rolę sportu na najwyższym poziomie, wiążące się z nim emocje wśród fanów i budowanie pozytywnego wizerunku regionu chętnie wspierają biało-niebieski team.

Logo Powiatu ponownie znalazło się m.in. na strojach sportowych zawodników Unii Oświęcim oraz w wybranych miejscach na lodowisku przy ul. Chemików.

Cieszy nas, że Starostwo Powiatowe w Oświęcimiu nam zaufało i drugi sezon z rzędu będzie wspierać drużynę Re-Plast Unia Oświęcim. Myślę że pieniądze zostaną spożytkowane bardzo dobrze, a efektem będzie najlepszy wynik w Polsce, a na pewno strefa medalowa

– powiedział Paweł Kram, prezes spółki Oświęcimski Sport.

Wręczając czek starosta oświęcimski Marcin Niedziela życzył hokeistom sukcesów w nadchodzącym sezonie.

Cieszymy się, że poprzez pierwszą drużynę możemy promować w Polsce całą Ziemię Oświęcimską

– powiedział z kolei wicestarosta Paweł Kobielusz.

Myślę że dobrymi wynikami Re-Plast Unia Oświęcim ponownie zapewni sobie występ w europejskich pucharach w przyszłym roku, bo jak wiemy, w tym roku z powodu pandemii koronawirusa odwołano Puchar Kontynentalny, do którego Unia się zakwalifikowała jako wicemistrz kraju

– dodał wicestarosta.

Na lodowisku w Oświęcimiu jest najwyższa frekwencja spośród wszystkich klubów występujących w PHL. Panująca tu wyjątkowa atmosfera udziela się wszystkim fanom.

Teraz już nie pozostaje nic innego, jak tylko grać i wygrywać

– podsumował Paweł Kobielusz, w przeszłości hokeista oświęcimskiej Unii.

Pierwszy mecz już w najbliższy piątek o godzinie 18:00. Rywalem biało-niebieskich będzie GKH Stoczniowiec Gdańsk.