Komunikat zarządu Oświęcimski Sport S.A

Mecz finału Pucharu Polski odbędzie się bez kibiców gości. Przyczyną takiej decyzji jest rekomendacja Policji oraz wniosek organizatora w związku z incydentem na trybunach, w którym uczestniczyli kibice GKS-u Tychy.

Komunikat

Organizator Turnieju Finałowego Pucharu Polski w roku 2022 informuje, że w związku ze zmianą decyzji o organizacji imprezy masowej wydanej w dniu 30.12.2022 roku, mecz finałowy pomiędzy TAURON Re-Plast Unia Oświęcim oraz GKS Tychy odbędzie się bez udziału kibiców drużyny GKS Tychy.

Przyczyną takiej decyzji jest rekomendacja Policji i wniosek organizatora, a to z uwagi na incydent z udziałem kibiców GKS Tychy, jaki miał miejsce w takcie meczu półfinałowego Pucharu Polski w dniu 28 grudnia 2022 roku pomiędzy drużynami GKS Katowice oraz GKS Tychy, gdzie doszło do próby konfrontacji siłowej kibiców obu zespołów. W wyniku wywołanych zamieszek na trybunach, konieczna było niezwłoczna interwencja służb ochrony w tym użycie gazu, a nadto dokonano zniszczenia wyposażenia hali lodowej (aktualnie trwa szacowanie strat).

Z uwagi na powyższe w trosce o bezpieczeństwo uczestników imprezy masowej podjęcie opisanych wyżej decyzji było konieczne i uzasadnione.

Prezes Zarządu Oświęcimski Sport S.A.
Paweł Kram

Tym samym zwracamy się do kibiców z prośbą o zabranie dokumentu tożsamości.

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia