Grać konsekwentnie

Hokeiści Unii Oświęcim w ćwierćfinałowej rywalizacji z Tauronem KH GKS-em Katowice przegrywają 1:2. – Zrobimy wszystko, by na własnym lodzie odrobić straty – zapewnił Peter Tabaček, napastnik biało-niebieskich.

Czwarty mecz tej serii odbędzie się w niedzielę w Oświęcimiu. Początek, wyjątkowo, o godzinie 18:00. Transmisja w portalu ŚląskieTV.

Prawda jest taka, że jeśli chcemy wygrać z katowiczanami, to musimy wytrzymać pierwszą tercję. Dlaczego? Bo jest to zespół, który od samego początku mocno atakuje i chce wypracować sobie jak największą przewagę. My z kolei nie możemy grać z nimi otwartego hokeja. Mecze numer jeden i trzy pokazały, że źle się to dla nas kończy

– zaznaczył Peter Tabaček, skrzydłowy ekipy z Chemików 4.

Hokeiści Unii nie mogą też zbyt często odwiedzać ławki kar, bo GieKSa w starciach z oświęcimianami świetnie radzi sobie podczas gier w przewagach. Wykorzystali bowiem 10 z 30 takich okresów, co daje 33,3-procentową skuteczność.

Przewagi to kluczowy element w hokeju. Uważam, że na własnej tafli zaprezentujemy się z lepszej strony. Liczymy na doping naszej publiczności, która nie raz, w trudnych chwilach, bardzo nam pomogła.

– zakończył 34-letni napastnik.