Emocje gwarantowane. Wizyta mistrzów Polski!

Dziś zostanie rozegrany mecz 21. kolejki TAURON Hokej Ligi. O 18:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie z GKS-em Katowice. Zapowiada się świetne widowisko.

Biało-niebiescy ostatnio grają w kratkę, ale udało im się utrzymać drugą lokatę. Na ich koncie widnieją 34 punkty, a tyle samo „oczek” ma również GKS Tychy.

Dziś podopiecznych Nika Zupančiča czeka szalenie trudne zadanie. Będzie nim starcie z urzędującym mistrzem Polski oraz obecnym liderem tabeli. GKS Katowice w tym sezonie nie zaznał goryczy porażki, wygrywając wszystkie 17 spotkań!

Na tę chwilę GieKSa jest zespołem najlepiej zbalansowanym, w którym ofensywne i defensywne akcenty są dobrze rozłożone. Dość powiedzieć, że zdobyła do tej pory najwięcej bramek – 70 i straciła najmniej – 36. Ekipa ze stolicy województwa śląskiego dobrze radzi sobie też w formacjach specjalnych.

W zespole nie brakuje też indywidualności. Pewnym punktem w bramce jest John Murray, a w defensywie bardzo dobrze radzą sobie Finowie Aleksi Varttinen i Santeri Koponen, którzy oprócz skutecznej gry w destrukcji mogą pochwalić się solidnym dorobkiem punktowym. Mocnymi punktami ataku są Grzegorz Pasiut, Bartosz Fraszko, a także obcokrajowcy z Jooną Monto, Benem Sokayem, Hampusem Olssonem i Samem Marklundem na czele.

Na sam koniec dodajmy, że sędziami głównymi dzisiejszego meczu będą Bartosz Kaczmarek i Marcin Polak z Bytomia. Na liniach zobaczymy Dariusza Pobożniaka i Eryka Sztwiertnię.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00. Kasy biletowe zostaną otwarte na sześćdziesiąt minut przed pierwszym wznowieniem.

Bilety na ten mecz są też dostępne na platformie BiletyNaHokej.pl (link)

Transmisję z tego spotkania przeprowadzi kanał polskihokej.tv.

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia