Dziubiński powołany!

Selekcjoner reprezentacji Polski Róbert Kaláber ogłosił swoje powołania na turniej w Klagenfurcie, który odbędzie się w dniach 14-15 grudnia. W tym gronie znalazł się Krystian Dziubiński, kapitan Re-Plast Unii Oświęcim.

Zgrupowanie rozpocznie się 10 grudnia w Jastrzębiu-Zdroju. Później biało-czerwoni udadzą się do Austrii, gdzie rozegrają dwa mecze. 14 grudnia (czwartek) skrzyżują kije z Włochami, z którymi w Nottingham walczyli o awans do Elity. Dzień później zmierzą się w finale lub w spotkaniu o trzecie miejsce z Austriakami lub Węgrami.

Powołanie od Róberta Kalábera otrzymał Krystian Dziubiński, który w ostatnim czasie jest w dobrej formie strzeleckiej.

Z kolei na liście rezerwowej znaleźli się Łukasz Krzemień i Dariusz Wanat.

Powołani na zgrupowanie reprezentacji Polski:

Bramkarze:
John Murray (GKS Katowice) i Tomáš Fučík (GKS Tychy).

Obrońcy:
Bartosz Florczak (Marma Ciarko STS Sanok), Marcin Horzelski (PZU Podhale Nowy Targ), Kamil Górny, Arkadiusz Kostek, Patryk Wajda (wszyscy JKH GKS Jastrzębie), Oskar Jaśkiewicz (GKS Tychy), Maciej Kruczek, Jakub Wanacki (obaj GKS Katowice) i Mateusz Zieliński (KH Energa Toruń).

Napastnicy:
Krystian Dziubiński (Re-Plast Unia Oświęcim), Bartosz Fraszko, Mateusz Michalski, Igor Smal (wszyscy GKS Katowice) Bartłomiej Jeziorski, Alan Łyszczarczyk (obaj GKS Tychy), Patryk Krężołek, Damian Tyczyński (obaj Zagłębie Sosnowiec), Dominik Paś, Filip Starzyński, Maciej Urbanowicz (wszyscy JKH GKS Jastrzębie), Patryk Wronka (PZU Podhale Nowy Targ) i Paweł Zygmunt (HC Litvinov, Czechy).

Lista rezerwowa:

Bramkarze: Maciej Miarka (JKH GKS Jastrzębie), Kamil Lewartowski (wszyscy GKS Tychy).

Obrońcy: Karol Biłas (Marma Ciarko STS Sanok), Olaf Bizacki (GKS Tychy), Adrian Jaworski (KH Energa Toruń), Jauhienij Kamienieu (JKH GKS Jastrzębie).

Napastnicy: Konrad Filipek (Marma Ciarko STS Sanok), Sebastian Brynkus (Comarch Cracovia), Mateusz Gościński (GKS Tychy), Łukasz Krzemień, Dariusz Wanat (obaj Re-Plast Unia Oświęcim).

Kierownictwo:
Róbert Kaláber (trener główny), Grzegorz Klich (asystent), Marek Batkiewicz (trener bramkarzy), Sebastian Owczarek (trener-analityk), Wojciech Chowaniec (serwisant), Krzysztof Jarosz (serwisant), Zbigniew Galicki (fizjoterapeuta), Hubert Paszkiewicz (fizjoterapeuta), Paweł Herman (lekarz), Leszek Laszkiewicz (team leader), Roch Bogłowski (kierownik kadry).

23 lutego 2024 | 20:15

Comarch Cracovia