Czas na starcie z sanoczanami!

Dziś zostanie rozegrana 8. kolejka TAURON Hokej Ligi. O 17:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie z Marmą Ciarko STS-em Sanok.

Biało-niebiescy wygrali do tej pory 4 z 6 spotkań i na ich koncie widnieje 12 punktów. Taki dorobek daje im na razie czwarte miejsce, ale warto dodać, że zajmująca drugie miejsce KH Energa Toruń i trzeci GKS Tychy mają na swoim koncie tyle samo „oczek”, ale lepszy bilans bramkowy.

Podopieczni Nika Zupančiča w dobrych humorach wrócili z Jastrzębia-Zdroju, przywożąc pełną pulę. Teraz zrobią wszystko, by sięgnąć po zwycięstwo również w domowym meczu z Marmą Ciarko STS-em Sanok.

Ekipa z Podkarpacia dysponuje najmniejszym budżetem w lidze i najmłodszą kadrą. Sanoczanie mają wielu nowych zawodników i zajmują w tej chwili ostatnie miejsce, ale z pewnością nie można ich lekceważyć. Potrafili bowiem napędzić stracha GKS-owi Katowice i GKS-owi Tychy, a także pokonać PZU Podhale Nowy Targ.

Zespół Elmo Aittoli może nie zdobywa zbyt wielu bramek (11 w 6 meczach), ale bardzo dobrze radzi sobie w defensywie i potrafi wyprowadzać groźne kontry. Nasi obrońcy muszą zwrócić uwagę zwłaszcza na Marka Viitanena i Samiego Tamminena, którzy potrafią strzelać gole z każdej pozycji.

Na sam koniec dodajmy, że sędziami głównymi dzisiejszego meczu będą Mateusz Krzywda z Tychów i Bartosz Kaczmarek z Bytomia. Na liniach zobaczymy Artura Hylińskiego i Jacka Szuttę.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 17:00. Kasy biletowe zostaną otwarte na sześćdziesiąt minut przed pierwszym wznowieniem.

Bilety na ten mecz są też dostępne na platformieBiletyNaHokej.pl (link)

Transmisję z tego spotkania przeprowadzi kanałpolskihokej.tv.