Czas na nowy sezon!

Hokeiści Re-Plastu Unii Oświęcim rozpoczną dziś sezon 2022/2023. O 19:00 biało-niebiescy zmierzą się na własnym lodzie z Tauron Podhalem Nowy Targ.

„Szarotki” w poprzednim sezonie zajęły ostatnie, dziewiąte miejsce w tabeli. Słaby wynik sportowy i brak awansu do fazy play-of pociągnęły za sobą szereg zmian zarówno w pionie sportowym oraz organizacyjnym.

Trenera Andrieja Gusowa, który został selekcjonerem reprezentacji Polski do lat 18 zastąpił Juraj Faith. Słowak dotychczas pracujący jako asystent musiał praktycznie na nowo zbudować zespół.

W tym miejscu trzeba zaznaczyć, że nowotarską drużynę opuścili rosyjscy zawodnicy oraz Marcin Kolusz, a sportowe kariery zdecydowali się zakończyć Maciej Sulka, Kasper Bryniczka i Łukasz Siuty.

Ale górale dokonali też kilku ciekawych transferów. Bramki nowotarskiego klubu będzie strzegł Szwed Kevin Lindskoug, a do drużyny dołączyli też gracze znani z polskich lodowisk: Lauri Huhdanpää i Martin Przygodzki. Dobry poziom sportowy powinni zapewnić też Lukáš Hvila i Ołeksij Worona. Celem Podhala na nowy sezon jest awans do fazy play-off

Na sam koniec dodajmy, że sędziami głównymi dzisiejszego meczu będą Paweł Breske z Jastrzębia-Zdroju i Patryk Pyrskała z Tychów. Na liniach zobaczymy Wojciecha Czecha i Michała Żaka.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 19:00. Kwadrans przed pierwszym wznowieniem nastąpi prezentacja zespołu.

Bilety na ten mecz są dostępne na platformie BiletyNaHokej.pl (link)

Transmisja w kanale polskihokej.tv.

Comments are closed.