Zawodnik Re-Plast Unii w Szóstce Hokej.Netu

Portal Hokej.Net wybrał szóstkę najlepszych zawodników zaległej 6. kolejki Polskiej Hokej Ligi. W tym zestawieniu znalazł się jeden gracz Re-Plast Unii Oświęcim.

Dziennikarze największego i najbardziej popularnego serwisu hokejowego w Polsce wyróżnili środkowego biało-niebieskich Łukasza Krzemienia.

Poniżej przedstawiamy uzasadnienie tej nominacji.

Łukasz Krzemień (Re-Plast Unia Oświęcim)
– Oświęcimianie w derbowym pojedynku pokonali Comarch Cracovię 5:2. Ogromną cegiełkę do tego zwycięstwa dołożył właśnie „Krzemyk”. Środkowy trzeciego ataku zdobył dwie niezwykle ważne bramki. To on w 142. sekundzie otworzył wynik spotkania, wykorzystując sytuację sam na sam z Davidem Zabolotnym. Tuż przed zakończeniem drugiej odsłony zachował się najsprytniej w zamieszaniu podbramkowym i zdobył gola na 3:1, który wyraźnie podciął skrzydła zespołowi „Pasów”.

Szóstka Hokej.Netu - 6. kolejka PHL

Nominowani:

Bence Bálizs (JKH GKS Jastrzębie), Kalle Valtola (Marma Ciarko STS Sanok), Karol Biłas (Marma Ciarko STS Sanok), Bartosz Fraszko (GKS Katowice), Łukasz Krzemień (Re-Plast Unia Oświęcim), Maciej Urbanowicz (JKH GKS Jastrzębie).

Comments are closed.