Zawodnik Re-Plast Unii w Szóstce Hokej.Netu

Portal Hokej.Net wybrał szóstkę najlepszych zawodników 7. kolejki Polskiej Hokej Ligi. W tym zestawieniu znalazł się jeden gracz Re-Plast Unii Oświęcim.

Dziennikarze największego i najbardziej popularnego serwisu hokejowego w Polsce wyróżnili środkowego biało-niebieskich Łukasza Krzemienia.

Poniżej przedstawiamy uzasadnienie tej nominacji.

Łukasz Krzemień (Re-Plast Unia Oświęcim)
– Dobra dyspozycja „Krzemyka” z pewnością cieszy kibiców biało-niebieskich. 25-letni środkowy zdobył do tej pory 9 punktów (3 G + 6 A) – wszystkie podczas gry pięciu na pięciu. Z bardzo dobrej strony zaprezentował się w przegranym 2:3 starciu z Comarch Cracovią. Zdobył w nim bramkę, popisując się przepięknym uderzeniem z nadgarstka i zanotował kluczowe zagranie przy trafieniu Zacka Phillipsa.

Nominowani:

Patrik Spěšný (Ciarko STS Sanok), Bartłomiej Pociecha (GKS Tychy), Maksim Ignatowicz (Comarch Cracovia), Egils Kalns (JKH GKS Jastrzębie), Łukasz Krzemień (Re-Plast Unia Oświęcim), Jakub Bukowski (Ciarko STS Sanok)

Comments are closed.