Zawodnik Re-Plast Unii w Szóstce Hokej.Netu

Portal Hokej.Net wybrał szóstkę najlepszych zawodników 24. kolejki Polskiej Hokej Ligi. W tym zestawieniu znalazł się jeden gracz Re-Plast Unii Oświęcim.

Dziennikarze największego i najbardziej popularnego serwisu hokejowego w Polsce wyróżnili obrońcę biało-niebieskich Ryana Glenna.

Poniżej przedstawiamy uzasadnienie tej nominacji.

Ryan Glenn (Re-Plast Unia Oświęcim) [*5]
– Mimo iż oświęcimianie przegrali z Podhalem po dogrywce, to doświadczony defensor rodem z Kanady zrobił to, do czego przyzwyczaił już wszystkich kibiców Polskiej Hokej Ligi, a mianowicie ponownie stanowił nieoceniony atut w ofensywie. Przy pierwszym trafieniu biało-niebieskich pomógł w rozpracowaniu defensywy „Szarotek” w liczebnej przewadze, druga bramka padła natomiast jego łupem i jak się okazało, był to gol na wagę jednego punktu.

Nominowani:

Kamil Lewartowski (GKS Tychy), Ryan Glenn (Re-Plast Unia Oświęcim), Dmitrij Kozłow (KH Energa Toruń), Emil Švec (Tauron KH Podhale Nowy Targ), Jesse Rohtla (GKS Katowice), Jesperi Viikilä (Ciarko STS Sanok).

Comments are closed.