Z Zagłębiem również charytatywnie!

Podczas meczów Polskiej Hokej Ligi wielokrotnie organizowaliśmy zbiórki dla potrzebujących. Tym razem zamierzamy pomóc synkowi Bartłomieja Bychawskiego, który w tym sezonie występował w barwach Zagłębia Sosnowiec.

Mały Bartek od urodzenia zmaga się z chorobą. Teraz wymaga stałej rehabilitacji, która jest niezwykle kosztowna. Uznaliśmy, że piątkowy mecz z Zagłębiem jest świetną okazją do tego, by pomóc małemu wojownikowi

– mówi Paweł Kram, prezes Oświęcimski Sport.

Syn Bartłomieja Bychawskiego, Bartosz, urodził się w Opolu, a w trzeciej dobie życia jego stan bardzo się pogorszył. Kardiolog odkrył przerwany łuk aorty oraz ubytek przegrody międzykomorowej. Całą noc personel medyczny ratował mu życie, a nad ranem został przewieziony do szpitala w Katowicach w stanie skrajnie ciężkim, będąc wentylowanym mechanicznie.

Maluch przeszedł już trzy operacje, a teraz przed nim długa rehabilitacja.

O tym, że nasi kibice mają wielkie serca, wiemy nie od dziś. Podczas meczu z Zagłębiem zorganizujemy zbiórkę na rzecz syna byłego reprezentanta Polski

– dodał Paweł Kram.

Przypomnijmy, że piątkowe spotkanie rozpocznie się wyjątkowo o godzinie 18:30.

Comments are closed.