Powiat znów wsparł biało-niebieskich. Celem mistrzostwo Polski w hokeju

Dziś w Starostwie Powiatowym w Oświęcimiu starosta Andrzej Skrzypiński, wicestarosta Paweł Kobielusz i Paweł Kram, prezes zarządu Oświęcimskiego Sportu SA złożyli podpisy pod dokumentem, gwarantującym drużynie Re-Plast Unia Oświęcim 50-tysięczne wsparcie od samorządu powiatowego przed fazą play-off. To forma promocji Powiatu Oświęcimskiego na lodowiskach klubów występujących w Polskiej Hokej Lidze.

– Współpracujemy ze sobą już trzeci rok z rzędu. To obopólna korzyść. Dla Powiatu Oświęcimskiego to możliwość promowania uroków naszej ziemi poprzez udane występy naszych hokeistów na taflach w całym kraju – powiedział tuż po podpisaniu umowy Paweł Kram, prezes zarządu spółki Oświęcimski Sport.

Władze Powiatu Oświęcimskiego doceniając rolę sportu na najwyższym poziomie, wiążące się z nim emocje i budowanie pozytywnego wizerunku regionu chętnie wspierają biało-niebieski team. Logo Powiatu ponownie znalazło się na strojach sportowych zawodników Unii Oświęcim oraz w wybranych miejscach na lodowisku przy ul. Chemików.

Wicestarosta Paweł Kobielusz nie krył zadowolenia, że zarząd powiatu kolejny raz mógł wesprzeć biało-niebieską drużynę, sportową wizytówkę naszego powiatu.

– To trzeci rok współpracy między Powiatem Oświęcimskim a Oświęcimskim Sportem SA, czyli de facto Re-Plast Unią Oświęcim. Z doświadczenia wiemy, że to bardzo dobra forma promocji powiatu i ziemi oświęcimskiej. Pokazuje fanom hokeja z innych rejonów kraju, że to nie tylko miejsce związane z tragiczną historią, ale przede wszystkim ludzie, którzy interesują się także sportem i są kibicami Unii na dobre i złeMyślę że w tym roku będziemy mieć mnóstwo radości z postawy naszej drużyny i po zakończeniu sezonu będziemy wspólnie świętować sukces – powiedział tuż po podpisaniu umowy wicestarosta Paweł Kobielusz.

Sezon zasadniczy PLH dobiega końca, wkrótce rozpocznie się faza play-off.

– Mamy nadzieję, że uda się nam zdobyć w tym roku to najcenniejsze trofeum i po zakończonym sezonie będziemy świętować z naszymi partnerami, w tym Powiatem Oświęcimski, mistrzostwo Polski – powiedział Paweł Kram.