Po punkty do Sanoka

Dziś zostanie rozegrana 22. kolejka Polskiej Hokej Ligi. O 18:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na wyjeździe z Ciarko STS-em Sanok.

Biało-niebiescy mają na swoim koncie dziewięć zwycięstw z rzędu, dzięki którym awansowali na drugie miejsce w tabeli. Na ich koncie widnieje 38 punktów, a do katowiczan tracą pięć „oczek”. Warto jednak zaznaczyć, że lider PHL rozegrał o jedno spotkanie więcej.

Oświęcimianie do Sanoka udadzą się w takim samym składzie, w jakim grali przeciwko Podhalu Nowy Targ. Zabraknie więc kontuzjowanego Cole’a MacDonalda oraz chorego Andreja Themára.

Gdybyśmy mieli wskazać najmocniejsze punkty toruńskiego zespołu, to wypadałoby zacząć od ataku. W świetnej formie w tym sezonie Jakub Bukowski, który w 19 meczach zdobył aż 16 bramek!

„Bukoś” gra w ataku z dwoma fińskimi napastnikami: Aleksim Hämäläinenem i Tonim Henttonenem, a ten tercet jest zmorą bramkarzy rywali. Dlaczego? Bo wspólnymi siłami zdobył już 30 bramek. Groźnymi zawodnikami, którym nie wolno zostawiać odrobiny wolnego miejsca są też Radosław Sawicki i Aleksandr Mokszancew.

Poniżej oczekiwań spisuje się sanocka defensywa oraz nominalny pierwszy bramkarz Patrik Spěšný, który broni ze skutecznością oscylującą w granicach 88,8 procent.

Sędziami głównymi tego spotkania będą Sebastian Kłaczyński z Bytomia i Krzysztof Kozłowski z Sosnowca. Na liniach zobaczymy Wojciecha Czecha i Michała Żaka.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00. Transmisja w kanale polskihokej.tv.

Comments are closed.