O punkty i dobro czworonożnych przyjaciół!

We wtorek Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie z KH Energą Toruń. To spotkanie oprócz wymiaru czysto sportowego będzie miało też charytatywny charakter. Będzie można pomóc bezdomnym zwierzakom z oświęcimskiego schroniska.

Drogi kibicu, zbliża się zima, więc naszego wsparcia coraz mocniej potrzebują porzucone zwierzęta. Jeśli tylko posiadasz niepotrzebne czyste ręczniki, prześcieradła czy koce przynieś je na wtorkowy mecz. Koty i psy przebywające w schronisku potrzebują też zapasu dobrej karmy, która pozwoli im przetrwać ten trudny czas

– informuje zarząd Re-Plast Unii Oświęcim.

Wolontariusze, ustawieni za strefą kas, będą odbierać od kibiców te nieco specyficzne datki.

W przypadku psów prosimy o nieprzynoszenie karmy „marketowej”, bo jest ona słabej jakości. Większość psów przebywa na zewnątrz i zmaga się z problemami zdrowotnymi, więc musi być karmiona w sposób zbilansowany

– wyjaśniają przedstawiciele schroniska.

Kibice, którzy obdarują oświęcimskie schronisko podczas wtorkowego meczu, będą mogli zakupić bilet na to spotkanie z 5 złotowym rabatem.

Bilety dostępne są już platformie Bilety na Hokej oraz będzie je można nabyć w kasach, które otworzymy godzinę przed pierwszym wznowieniem.

Comments are closed.