Niewygodny rywal

Dziś zostanie rozegrany mecz 31. kolejki Polskiej Hokej Ligi. O 18:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie Ciarko STS-em Sanok

Biało-niebiescy zgromadzili do tej pory 59 punktów i taki dorobek daje im pierwsze miejsce w tabeli. Nad drugą GieKSą mają siedmiopuntkową przewagę, ale też o dwa spotkania rozegrane więcej.

Warto dodać, że podopieczni Toma Coolena wygrali siedem ostatnich meczów z rzędu

Gdybyśmy mieli wskazać najmocniejsze punkty sanockiego zespołu, to wypadałoby zacząć od ataku. W świetnej formie w tym sezonie Jakub Bukowski, który w 26 meczach zdobył aż 21 bramek!

„Bukoś” gra w ataku z dwoma fińskimi napastnikami: Aleksim Hämäläinenem i Tonim Henttonenem, a ten tercet jest zmorą bramkarzy rywali. Dlaczego? Bo wspólnymi siłami zdobył już 42 bramki. Groźnymi zawodnikami, którym nie wolno zostawiać odrobiny wolnego miejsca są też Radosław Sawicki i Aleksandr Mokszancew.

Dodajmy, że w tym sezonie oba zespoły mierzyły się ze sobą trzykrotnie, a w tych starciach wygrywali ich gospodarze. Ekipa z Podkarpacia pokonała oświęcimian na własnym lodzie 4:2 i 3:2, a w grodzie nad Sołą biało-niebiescy triumfowali 2:1.

Sędziami głównymi tego spotkania będą Robert Długi i Mateusz Niżnik z Nowego Targu. Na liniach zobaczymy Wojciecha Czecha i Marcina Młynarskiego. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00. Transmisja w kanale polskihokej.tv.

Bilety na ten mecz są dostępne na platformie BiletyNaHokej.pl (link).

Informujemy, że osoby posiadające kary „Klubu 100” lub karty VIP powinny posiadać przy sobie dokument tożsamości w przypadku kontroli przez ochronę i organizatora.

Comments are closed.