Najtrudniejszy, ostatni krok

Dziś zostanie rozegrany piąty mecz ćwierćfinału play-off. O 19:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na własnym lodzie z Ciarko STS-em Sanok i stanie przed szansą wywalczenia awansu do półfinału.

Podopieczni Toma Coolena wykonali plan minimum i przywieźli z Sanoka jedno zwycięstwo. Pozbyli się też klątwy sanockiej Areny, na której w tym sezonie jeszcze nie wygrali.

Dziś zrobią zapewne wszystko, by postawić ostatni krok. By tak się stało, biało-niebiescy muszą wykazać się dojrzałą grą w destrukcji oraz skutecznością w ataku, która pozwoli zaskoczyć dobrze dysponowanego
Dominika Salamę.

Istotne będzie również to, aby wyeliminować najmocniejsze punkty sanockiego zespołu. W bardzo dobrej formie są Radosław Sawicki i Jakub Bukowski, którzy w tej rywalizacji nie raz dawali się we znaki oświęcimskim obrońcom, jak i Clarke’owi Saundersowi. Ważnymi postaciami sanockiej ofensywy są też Aleksi Hämäläinenem, Toni Henttonen i Sami Tamminen.

Sędziami głównymi tego meczu będą Marcin Polak z Bytomia i Sebastian Kryś z Katowic. Na liniach zobaczymy Sławomira Szachniewicza i Wojciecha Moszczyńskiego.

Spotkanie w Oświęcimiu rozpoczną się o godzinie 19:00. Transmisja na platformie polskihokej.tv.

Bilety na ten mecz są dostępne na platformie BiletyNaHokej.pl (link).

Informujemy, że osoby posiadające kary „Klubu 100” lub karty VIP powinny posiadać przy sobie dokument tożsamości w przypadku kontroli przez ochronę i organizatora.

2 kwietnia 2024 | 18:30