Kontynuować serię zwycięstw!

Dziś zostanie rozegrana 14. kolejka Polskiej Hokej Ligi. O 19:00 Re-Plast Unia Oświęcim zmierzy się na wyjeździe z Zagłębiem Sosnowiec.

Podopieczni Toma Coolena zajmują na razie piątą pozycję w tabeli, a ostatnio odnieśli dwie wygrane z Tauron Podhalem Nowy Targ (6:1) i Ciarko STS-em Sanok (2:1). Ich cel jest prosty – odnieść trzecie zwycięstwo z rzędu, które pozwoli im utrzymać nadzieję o awansie do Turnieju Finałowego Pucharu Polski.

Biało-niebiescy w poprzedniej rundzie pokonali sosnowiczan 6:2, ale Zagłębie na własnym lodzie jest zespołem znacznie groźniejszym.

Podopieczni Grzegorza Klicha w poprzedniej kolejce przegrali na wyjeździe z KH Energą Toruń 4:5 i z pewnością pałają żądzą rewanżu.

Najmocniejszymi punktami sosnowieckiego zespołu są rosyjscy atakujący Aleksandr Wasiljew i Jewgienij Nikiforow. Pierwszy z nich jest kreatorem gry (14 asyst), a drugi znakomitym snajperem (10 goli). Oświęcimscy defensorzy powinni zwrócić też uwagę na Jarosława Rzeszutkę który potrafią zdobyć gola z niczego i do tej pory dziewięciokrotnie wpisał się na listę strzelców.

Sędziami głównymi tego spotkania będą Przemysław Gabryszak i Daniel Lipiński z Torunia. Na liniach zobaczymy Michała Gernego i Mateusza Kucharewicza.

Spotkanie rozpocznie się o godzinie 19:00. Transmisja w kanale polskihokej.tv.

Comments are closed.