Kapitan Unii powołany do reprezentacji

Selekcjoner reprezentacji Polski Róbert Kaláber ogłosił powołania na Mistrzostwa Świata Dywizji IB, które pod koniec kwietnia rozpoczną się w Tychach. W gronie powołanych znalazł się środkowy Re-Plast Unii Krystian Dziubiński.

Szkoleniowiec biało-czerwonych powołał w sumie trzech bramkarzy, dziewięciu obrońców i piętnastu napastników.

Zgrupowanie rozpocznie się 18 kwietnia, czyli w lany poniedziałek. Zbiórka nastąpi w Bytomiu, skąd dzień później „Orły” ruszą do Bratysławy na sparingowe starcie z Rumunią.

21 kwietnia kadra ponownie zamelduje się w Bytomiu, gdzie przez cztery dni będzie przygotowywać się do Mistrzostw Świata Dywizji IB

W Tychach naszymi rywalami będą kolejno Estończycy (26 kwietnia), Ukraińcy (28 kwietnia), Serbowie (29 kwietnia) i Japończycy (1 maja).

Na liście rezerwowej znaleźli się obrońca Kamil Paszek oraz środkowy Łukasz Krzemień. O sprzęt reprezentantów tradycyjnie zadba kierownik techniczny naszego klubu Krzysztof Jarosz.

Lista powołań:

Bramkarze:
John Murray (GKS Katowice), David Zabolotny (Comarch Cracovia), Kamil Lewartowski (GKS Tychy).

Obrońcy:
Bartosz Ciura (HC Frydek-Mistek – 1. liga czeska), Mateusz Bryk, Kamil Górny, Marcin Horzelski, Arkadiusz Kostek (wszyscy JKH GKS Jastrzębie), Maciej Kruczek, Patryk Wajda (GKS Katowice), Oskar Jaśkiewicz (Kalmar HC), Mateusz Zieliński (KH Energa Toruń).

Napastnicy:
Aron Chmielewski (HC Oceláři Trzyniec – ekstraliga czeska), Paweł Zygmunt (HC Verva Litvínov – ekstraliga czeska), Filip Komorski, Alan Łyszczarczyk (obaj HC Frydek-Mistek –  1. liga czeska), Damian Tyczyński (HK Spartak Dubnica – 1. liga słowacka), Jakub Bukowski, Radosław Sawicki (obaj Ciarko STS Sanok), Grzegorz Pasiut, Patryk Wronka, Mateusz Michalski (wszyscy GKS Katowice), Krystian Dziubiński (Re-Plast Unia Oświęcim), Mateusz Gościński, Bartłomiej Jeziorski, Filip Starzyński (GKS Tychy), Dominik Paś (JKH GKS Jastrzębie).

Lista rezerwowa:

Bramkarz: Michał Kieler (JKH GKS Jastrzębie)

Obrońcy: Adrian Jaworski (KH Energa Toruń), Jauhienij Kamienieu (JKH GKS Jastrzębie), Oskar Krawczyk (Zagłębie Sosnowiec), Kamil Paszek (Re-Plast Unia Oświęcim).

Napastnicy: Kamil Wałęga (HK 32 Liptowski Mikułasz – ekstraliga słowacka), Patryk Krężołek (GKS Katowice), Łukasz Krzemień (Re-Plast Unia Oświęcim), Krystian Mocarski (Ciarko STS Sanok), Radosław Nalewajka (JKH GKS Jastrzębie), Adrian Słowakiewicz (Tauron Podhale Nowy Targ).

Kierownictwo:

Róbert Kaláber (selekcjoner), Ireneusz Jaorsz (trener wideo), Marek Batkiewicz (trener bramkarzy), Wojciech Chowaniec (serwisant), Krzysztof Jarosz (serwisant) Hubert Paszkiewicz (fizjoterapeuta), Zbigniew Galicki (fizjoterapeuta), Wojciech Kania (lekarz).

Comments are closed.