Jasny cel

Dziś hokeiści Re-Plast Unii Oświęcim w meczu 27. kolejki PHL zmierzą się na wyjeździe z Zagłębiem Sosnowiec i zakończą trzecią rundę Polskiej Hokej Ligi.

Biało-niebiescy po wygranej nad KH Energą Toruń chcą sięgnąć po kolejne zwycięstwo. Ma to związek z faktem, iż w ligowej tabeli panuje ogromny ścisk. Dość powiedzieć, że torunianie z dorobkiem 48 punktów plasują się na trzecim miejscu, a siódma Comarch Cracovia ma tylko pięć „oczek” mniej.

Dorobek podopiecznych Kevina Constantine’a wynosi 45 punktów i ich cel na spotkanie z Zagłębiem jest jasny: zwycięstwo po regulaminowym czasie gry.

Warto zaznaczyć, że w tym sezonie wygrali oba spotkania z Zagłębiem 5:1 i 3:2, ale w drugim musieli się sporo napocić.

O sile sosnowieckiego zespołu stanowi duet Rusłan Baszyrow – Jewgienij Nikiforow. Pierwszy z nich w 26 meczach zdobył 11 bramek i zaliczył 19 asyst i ten dorobek daje mu obecnie czwarte miejsce w klasyfikacji kanadyjskiej Polskiej Hokej Ligi. Z kolei Nikiforow w 24 spotkaniach strzelił 9 goli i miał 13 kluczowych zagrań.

Wczoraj w grodzie nad Sołą pojawił Gilbert Brulé, ale jego występ w dzisiejszym meczu stoi pod znakiem zapytania.

Sędziami głównymi tego spotkania będą Bartosz Kaczmarek i Dawid Mazur z Bytomia. Na liniach zobaczymy Macieja Waluszka i Wiktora Zienia.

Mecz rozpocznie się o godzinie 17:00.

Transmisja w kanale polskihokej.tv. Koszt – 16 zł.

Comments are closed.