Dwóch zawodników w Szóstce Hokej.Netu

Portal Hokej.Net wybrał szóstkę najlepszych zawodników 11. kolejki Polskiej Hokej Ligi. W tym zestawieniu znalazło się dwóch zawodników Re-Plast Unii Oświęcim.

Dziennikarze największego i najbardziej popularnego serwisu internetowego w Polsce, który poświęcony jest hokejowi na lodzie, wyróżnili obrońcę Patryka Noworytę oraz napastnika Krystiana Dziubińskiego.

Poniżej przedstawiamy uzasadnienie tych nominacji.

Patryk Noworyta (Re-Plast Unia Oświęcim)
– Pod batutą Nika Zupančiča wyraźnie odżył. Nie popełnia poważnych błędów, potrafi wykorzystać swoje ogromne doświadczenie i jest ważną postacią oświęcimskiej defensywy. Nie raz i nie dwa pokazał, że nie boi się twardej i ofiarnej gry, umie zablokować rywala i coraz częściej punktuje. W wygranym 6:2 meczu z GKS-em Katowice zanotował dwie asysty, a w klasyfikacji plus/minus wypadł na +1.

Krystian Dziubiński (Re-Plast Unia Oświęcim) [*3]
– Od początku sezonu imponuje znakomitą formą. Jest liderem z krwi i kości oraz graczem, od którego sztab szkoleniowy biało-niebieskich w zasadzie rozpoczyna ustawianie meczowego składu. W wygranym meczu z GKS-em Katowice (6:2) miał udział przy trzech bramkach. Najpierw zaliczył asystę przy golu Aleksandrsa Jerofejevsa, a później dwukrotnie wpisał się na listę strzelców. Pod koniec drugiej odsłony wykorzystał sytuację sam na sam z Johnem Murrayem i wyprowadził swój zespół na prowadzenie, a później – podczas gry w przewadze – przypieczętował wynik spotkania.

Szóstka Hokej.Netu - 11. kolejka PHL

Nominowani:

Tomáš Fučík (GKS Tychy), Patryk Noworyta (Re-Plast Unia Oświęcim), Patrik Husák (Comarch Cracovia), Jozef Švec (JKH GKS Jastrzębie), Krystian Dziubiński (Re-Plast Unia Oświęcim), Radosław Sawicki (Comarch Cracovia).

2 kwietnia 2024 | 18:30