Dwóch zawodników w Szóstce Hokej.Netu

Portal Hokej.Net wybrał szóstkę najlepszych zawodników 40. kolejki Polskiej Hokej Ligi. W tym zestawieniu znalazło się dwóch zawodników Re-Plast Unii Oświęcim.

Dziennikarze największego i najbardziej popularnego serwisu internetowego w Polsce, który poświęcony jest hokejowi na lodzie, wyróżnili obrońcę Kamila Paszka i napastnika Dariusza Wanata.

Poniżej przedstawiamy uzasadnienie tych nominacji.

Kamil Paszek (Re-Plast Unia Oświęcim)
– 25-letni zawodnik przeszedł udaną transformację. Z napastnika został przestawiony do formacji obronnej i trzeba przyznać, że na tej pozycji radzi sobie naprawdę dobrze. Umie wykorzystać swoje dobre warunki fizyczne, potrafi przepchnąć rywala i odzyskać krążek pod bandą. W wygranym 2:1 starciu z JKH GKS-em Jastrzębie to on otworzył wynik spotkania. Po podaniu Aleksandra Strielcowa wypalił z pełnego zamachu i zmieścił gumę w długim rogu jastrzębskiej bramki. D;la Paszka było to pierwsze trafienie w tym sezonie.

Dariusz Wanat (Re-Plast Unia Oświęcim)
– 26-letni skrzydłowy zastąpił Andreja Themára, który nabawił się urazu górnych partii ciała. Dynamiczny i waleczny napastnik obok ogromu czarnej roboty zdobył też zwycięskiego gola. Wykorzystał dobre dogranie Krystiana Dziubińskiego i z bliskiej odległości zaskoczył Patrika Nechvátala.

Nominowani:

Szóstka Hokej.Netu - 40. kolejka PHL