Czas na pierwszy mecz kontrolny

Zaczynamy! Dziś hokeiści Re-Plast Unia Oświęcim rozpocznie etap meczów sparingowych, mierząc się na własnym lodzie z GKS-em Tychy. To spotkanie rozpocznie też turniej zorganizowany z okazji 75. rocznicy powstania Klubu Sportowego Unia Oświęcim.

Nastroje w oświęcimskim zespole są dobre. Zespół trenuje w pocie czoła, a starcie z brązowym medalistą poprzedniego sezonu pokaże, w którym momencie przygotowań do sezonu jest obecnie.

Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, żeby wygrać te zmagania. Jednak w tej chwili nie to jest dla mnie, jako trenera, najważniejsze. Chcę zobaczyć jak zespół radzi sobie w warunkach meczowych. Tym bardziej, że nie mamy do dyspozycji pełnej kadry. Zabraknie naszego topowego obrońcy Tylera Wisharta, który ma dołączyć do nas we wrześniu, a pod znakiem zapytania stoi występ Ryana Glenna. Dwóch nowych zawodników Cole MacDonald i Aleksandr Łoginow trenuje z nami dopiero od wtorku

– wyjaśnił Tom Coolen, trener Re-Plast Unii.

Szefostwo tyszan po poprzednim sezonie, zakończonym zdobyciem brązowego medalu, zdecydowało się przebudować skład. Z drużyny odeszli obcokrajowcy, a także doświadczeni John Murray, Jarosław Rzeszutko, Patryk Wronka, Filip Komorski i Bartosz Ciura.

W ich miejsce zakontraktowano trzech Rosjan: obrońcę Artioma Smirnowa oraz dobrze uzupełniający się duet Jegor Fieofanow-Dienis Sierguszkin. Do drużyny dołączyli też Jakub Michałowski, Kamil Wróbel i Filip Starzyński.

Trójkolorowi rozegrali już jeden sparing, pokonując na własnym lodzie 6:5. Nie zagrał w nim tylko Radosław Galant, który zmagał się z urazem pleców.

Co istotne, wciąż można kupić bilety na każde spotkanie turnieju. Wejściówki można nabywać w sprzedaży internetowej na platformie biletynahokej.pl (link) oraz w biurze klubu w godzinach 8:00 – 15:00. Zakup biletów w kasach będzie możliwy tylko przed wieczornym meczem.

W czwartek otworzymy kasy o godzinie 18:45, z kolei w piątek i sobotę o 18:30

– wyjaśnia Paweł Kram, prezes spółki Oświęcimski Sport.

Przypominamy, że podczas turnieju nie będzie podziału na bilety normalne i ulgowe, bowiem każda wejściówka będzie obowiązywała na spotkania rozgrywane jednego dnia. Ceny biletów wynoszą 20 złotych. Warto też zaznaczyć, że mecze z 12 i 15 sierpnia znajdują się w jednym pakiecie. Liczba biletów jest ograniczona.

W sprzedaży stacjonarnej warto zwrócić uwagę na jeden istotny szczegół dotyczący kolorów wejściówek. Na spotkania z 12 i 15 sierpnia obowiązują wejściówki oznaczone kolorem żółtym, na mecze piątkowe czerwonym, a na sobotnie zielonym

– informuje Paweł Kram.

Członkowie „Klubu 100”, regularnie opłacający składki, obejrzą turniej po okazaniu karty VIP.

Apelujemy, aby przed wejściem na obiekt dezynfekować ręce, zajmować miejsca w tzw. szachownicę, a podczas przemieszczania się po obiekcie zakładać maseczkę.

Zgodnie z uchwałą, która obowiązuje od kilku lat, na oświęcimskie lodowisko nie zostaną wpuszczone zorganizowane grupy kibiców gości.

Comments are closed.