Niedziela z hokejem na Chemików 4

Rozgrywki Polskiej Hokej Ligi nabierają tempa. Przed nami ostatnie mecze II rundy. Już w niedzielę do Grodu nad Soła przybędzie drużyna Polonii Bytom.

Unia za sobą ma dwa zwycięstwa, w Oświęcimiu wysoko z Kadrą PZHL (12:1) oraz na wyjeździe z ekipą Automatyki Gdańsk (2:4). Biało niebiescy po 20 meczach zajmują 7 miejsce z dorobkiem 26 punktów, tracąc do "szóstej" Cracovii 6 pkt. Warto też pochwalić się statystykami indywidualnymi zawodników PHL, gdzie na 4 miejscu po piątkowym meczu awansował Andrej Temar z dorobkiem 29 punktów (15 bramek i 14 asyst) !

Zapraszamy wszystkich na niedzielny mecz na Chemików 4. Początek g.17. Kasy otwarte godzinę przed pierwszym gwizdkiem. W przerwach jak zwykle dla kibiców czekają pokazy i niespodzianki.

Zapraszamy również na nasze stoisko z gadżetami klubowymi, które znajduje się po przejściu przez kasy. Do nabycia m.in. krążki, szaliki, czapeczki oraz cieszące się ogromną popularnością zapachy samochodowe oczywiście w barwach biało-niebieskich.

Sędzią głównym spotkania będzie Tomasz Radzik, a na liniach pomagać mu będą: Grzegorz Cytawa i Maciej Byczkowski.

Życzymy dobrej zabawy.