02

Miniony weekend przyniósł nam długo wyczekiwaną inaugurację sezonu. Piątkowy mecz z Orlikiem Opole miał być efektownym rozpoczęciem sezonu a skończyło się wygraną dopiero po dogrywace 3:2. Pierwszą bramkę w sezonie zdobył wyrównując na 1:1 Mateusz Adamus. Potem jednak musieliśmy gonić wynik i dopiero na 2:2 tuż przed końcem meczu wyrównał Jakub Šaur. Na szczęście dogrywka okazała się udana za sprawą Jana Danečka, który ustalił wynik meczu na 3:2.

Niestety odwrotnie było ze szczęściem w Bytomiu w spotkaniu z Polonią. To my prowadziliśmy przez większą część meczu ale końcówka należała do gospodarzy, którzy wyrównali na 4:4 by w dogrywce pokonać nas 5:4. Bramki dla Unii zdobywali kolejno Adamus, Piotrowicz, Wanat i Gabryś.

Ponieważ szwankuje nam skuteczność w dniu dzisiejszym podpisano kontrakt z byłym zawodnikiem Podhala, 29 letnim Dariuszem Gruszką, który grywał również w polskiej kadrze na MS.