W dniach 8 i 9 marca 2018r.  nastąpiło przekazanie maskotek darowanych przez kibiców KS Unia Oświęcim.

Będą one na wyposażeniu samochodów Pogotowia Ratunkowego i Policji, W imieniu medyków maskotki odebrał kierownik oświęcimskiego pogotowia Piotr Wędzina wraz zespołem karetki dyżurującej w Dniu Kobiet. Dzień później pluszaki przekazane zostały na ręce insp. Roberta Chowańca

Akcja  „Teddy Bear Toss”, odbyła się w lutym br.  Została zorganizowana już po raz trzeci na oświęcimskim lodowisku.
W meczu pomiędzy Unią a GKS Tychy w 9 minucie I tercji pierwszego gola dla Unii Oświęcim strzelił Adam Rufer i wtedy z trybun posypało się ponad 450 pluszaków.

Podczas wielu zdarzeń dorosłym towarzyszą dzieci, które niejednokrotnie nie rozumiejąc sytuacji, przeżywają trudne chwile. Pluszak do którego będzie się mogło przytulić dziecko, wręczony przez policjanta, strażaka, czy ratownika medycznego z całą pewnością  odwróci jego uwagę od spraw dorosłych.  W związku z powyższym służby ratunkowe dziękują organizatorom akcji oraz kibicom hokeja na lodzie, za ten wyjątkowy dar, który z całą pewnością będzie miał ogromne znaczenie dla najmłodszych uczestników różnego rodzaju zdarzeń.

Organizatorem akcji był Oświęcimski Sport S.A, wraz z UKH oraz Stowarzyszenie MotoGALICJA,

KPP Oświęcim przekazanie Makotek od Kibiców Unii Oświęcim dla dzieci ofiar wypadków i przemocy 09.03 9

IMG 20180308 122655