DSC 0093

Przed nami kolejne mecze ćwierćfinałowe fazy Play Off Polskiej Hokej Ligi. Już w środę i w czwartek mecze nr 3 i 4. Do Grodu nad Soła przyjeżdża aktualny Mistrz Polski czyli drużyna Comarch Cracovia. Po dwóch meczach w tej rywalizacji lepsi są krakowianie, ale Unia nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa.

Zapraszamy wszystkich do kibicowania biało-niebieskim. Początek spotkań o godz.18:00.  Bilety w cenie 12 zł normalny i 8 zł ulgowy do nabycia w kasach lodowiska od godz. 16:45.

Środowe spotkanie poprowadzą Przemysław Kępa i Tomasz Radzik jako arbitrowie główni, zaś na liniach pomagać będą Sławomir Szachniewicz wraz z  Wojciechem Moszczyńskim.

Oprócz aspektu sportowego chcemy też pomóc 41-letniej Agnieszce Ostrowskiej byłej utytułowanej pływaczce Unii Oświęcim, a obecnie nauczycielce języka angielskiego w Zespole Towarzystwa Salezjańskiego.  Półtora roku temu wykryto u niej nowotwór jelita grubego. Jest po trzech operacjach jamy brzusznej. Obecnie przerwano drugi schemat chemioterapii ze względu na progresję nowotworu. Szansą dla Agnieszki jest leczenie w Niemczech. Koszt tygodniowego leczenia wynosi ok. 15 tysięcy złotych.

W przerwach meczu organizatorzy przygotowali niespodzianki. Jedną z nich będzie tradycyjne losowanie wśród kuponów z biletów. Do wygrania m.in. bilety na mecz Polska - Włochy w ramach Mistrzostw Świata w hokeju na lodzie dywizji IA 2018, które już w kwietniu odbędą się w Budapeszcie.

Przybywajcie na Chemików 4.  Kibicujcie, pomagajcie i wygrywajcie. Emocji nie zabraknie. Zapraszamy.