teddybeat2018c

10355 zł udało się zebrać dla 7-letniego Tymka podczas meczu hokejowego pomiędzy KS Unia Oświęcim a GKS Tychy.

Na lodowisku zasiadło ponad 1000 osób, które głośno dopingowało biało-niebieskim i pomagało Tymonowi. Przed meczem można było nabyć pluszaki, które zostały rzucone na lód w ramach akcji Teddy Bear Toss.

Kibice na tą chwile nie musieli długo czekać. W 9 minucie I tercji pierwszego gola dla Unii strzelił Adam Rufer. Z trybun posypało się 451 pluszaków, które zostaną przekazane m.in. Pogotowiu Ratunkowemu, Maltańskiej Służbie Medycznej i Policji. Będzie można nimi obdarować dzieci podczas zdarzeń drogowych i nie tylko.

W drugiej przerwie meczu można było nabyć bluzę reprezentacji Polski, którą przekazał Waldemar Klisiak, a w której występował podczas mistrzostw świata elity, które były rozgrywane w 2002 roku w Szwecji. Koszulka znalazła nowego właściciela za 1500 zł.

Mimo, iż Unia ostatecznie przegrała z Tychami 2:4, dzięki zdobytemu punktowi w niedzielę w Bytomiu awansował bezpośrednio do "szóstki" i w ćwierćfinale zmierzy się z Cracovią.
Pierwsze mecze 24 i 25 lutego w Krakowie, zaś 28 lutego i 1 marca rywalizacja przeniesie się na lodowisko w Oświęcimiu.

Serdecznie zapraszamy i dziękujemy za pomoc Tymkowi oraz za włączenie się w akcję Teddy Bear Toss.

teddybear2018a

teddybear2018b